ERVAARJEZELF.NL

Praktijk voor Luisterkind afstemming, Coaching, Mindfulness & Compassie, Stervens- en Rouwbegeleiding

Even voorstellen....

Mijn naam is Joanna Verdam (1969).   Samen met mijn dochter en twee katten woon ik in Almere Haven. Naast mijn praktijk werk ik als Midden Complex Ambulance Verpleegkundige.
Mijn werkende carrière ben ik begonnen als verpleegkundige, vrij snel daarna koos ik voor de specialisatie tot  Intensive Care verpleegkundige. Naast het technische aspect vond ik het mooi om patiënten en/of hun naasten te mogen begeleiden tijdens een zeer ingrijpende periode van hun leven.
Daarna heb ik heb 7 jaar als coördinator in een hospice gewerkt. De keuze voor dit werk maakte ik om in een kleinschalige omgeving nóg intenser mensen te kunnen begeleiden waardoor er grote mate van persoonlijke aandacht kon zijn, zonder de tijdsdruk zoals die in een ziekenhuis omgeving heerst.
Na een persoonlijke ervaring met een burn out en later een flinke depressie ben ik anders in het leven komen te staan. In 2006 hoorde ik van het bestaan van polyenergetische therapie. Dit is een combinatie van meerdere klassieke en modernere vormen van psychotherapie die snel en effectief tot de kern van het probleem komt. Na mijn eigen ervaring met langdurige reguliere therapie leek het mij enorm boeiend om zelf de opleiding te volgen om daarna andere mensen te kunnen helpen. In 2009 heb ik mijn diploma behaald aan de Academie voor Poly energetische Therapie te Amersfoort.
In 2016 heb ik de opleiding tot Mindfulness- en Compassie Coach afgerond bij Miraconsult in Amsterdam. De kunst van leven in het NU heeft mij meer innerlijke rust gebracht, en het is geweldig om dit aan anderen te kunnen leren.
In 2018 heb ik de 2 jarige opleiding Stervensbegeleiding aan het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding. Een prachtige opleiding die de westerse cultuur combineert met de wijsheid vanuit ondermeer Tibetaans Boedhistische invloeden.
Een eigen praktijk in coaching en begeleiding is altijd een grote wens geweest en is sinds in 2017 gerealiseerd. Het aanbod van begeleiding lijkt als je het zo leest heel divers. Zo voelt het voor mij niet, want ik kijk en werk vanuit mijn hart naar- en met jou als mens tot mens. Ik maak daarbij gebruik van de ervaring die ik in het leven heb mogen opdoen en de opleidingen die ik genoten heb.
De praktijknaam Ervaar Jezelf heb ik gekozen omdat je in het leven zelf de regie in handen hebt over de keuzes die je maakt. Ook tijdens ingewikkelde perioden heb je keuze hoe hier mee om te gaan. Niemand kan dat voor jou doen. Niemand anders dan jij kan kwesties oplossen of hanteerbaar maken. Het weten bevindt zich in jezelf. Mijn begeleiding is er op gericht om je dit te laten voelen, te ervaren...
ERVAAR JEZELF