ERVAARJEZELF.NL

Praktijk voor Luisterkind afstemming, Coaching, Mindfulness & Compassie, Stervens- en Rouwbegeleiding

Relatiebegeleiding

Het onderhouden van een relatie is hard werken. Net als bij het leren hoe voor jezelf te zorgen krijgen we helaas ook geen les in hoe je samen zorgt voor jullie relatie.
Door allerlei oorzaken kan de situatie zich voordoen dat je elkaar genadeloos kwijt bent geraakt door de jaren heen. Dit kan zich uiten in het gevoel dat je partner je niet ziet of je niet begrijpt en/of andersom. Beiden raak je in een vorm van eenzaamheid verstrikt, lukt het niet meer elkaar te bereiken of kan je niets meer van elkaar verdragen.
Op deze manier samen verder gaat in ieder geval niet lukken. Soms is de situatie zelfs z√≥ ge√ęscaleerd dat op deze manier uit elkaar ook niet wenselijk is. Dus ook bij 'goed samen uit elkaar gaan' kan relatiebegeleiding helpen.

Herkenbaar?

Door het patroon wat jullie jezelf eigen hebben gemaakt lukt het niet meer om hier uit te komen. In deze situatie kan relatiebegeleiding uitkomst bieden.

Hoe gaat de begeleiding in zijn werk?

Tijdens de eerste sessie vraag ik jullie een aantal vragen op een intake formulier te beantwoorden en luister ik naar jullie verhaal. Op deze manier kan ik de start maken met het vormen van een beeld van waardoor jullie relatie is vastgelopen. Aan het einde van dit gesprek probeer ik jullie vast wat tips mee te geven om mee te gaan oefenen.
In de vervolg gesprekken blikken we terug op hoe afgelopen periode is gegaan en waar jullie tegenaan zijn gelopen. Daarna gaan we dieper in op het hoe en waardoor in jullie relatie.
Het totaal aantal afspraken wat nodig is, is per koppel verschillend en doorgaans niet al bij de eerste afspraak aan te geven. Ik kan hierin adviseren, maar de keuze is aan jullie.